TOP15 of ´15

Gallerian kuvia päivittäessä iski mielettömän hienoja kuvausmuistoja viime vuodelta. Vaikka vuoden vaihtumisesta on jo tovi, niin päätinpä koota ”TOP15 of 2015” -listan ikimuistoisista kuvaushetkistä! Tämä ei siis ole valikoima ehdottoman PARHAISTA otoksista, vaan pikaplokkaus kuvista joiden taustalla on unohtumattomia kokemuksia ja hauskoja hetkiä mallien kanssa.

01

Sain ikuistaa tämän hääparin onnea sateisena kesälauantaina. Mukana oli kourallinen onnea, kun harmaan päivän keskellä taivas alkoi aueta, muodostaen dramaattisen pilviharson ja upean valon! Ja kuvaaja kiljui riemusta liukkailla kallioilla!

02

Pikkuneidin äiti toivoi newborn-kuviin ”klassista tyyliä, yksinkertaista mustavalkoista linjaa”. Joten pitihän se kokeilla 😉 Noh, kerrottakoon että tästä tehtiin myös upea mustavalko-versio.

03

Rippikuvaus-mallin toiveena oli ”jotain muuta kuin vehreää puisto-miljöötä”. Niinpä kuvailimme vanhalla tehdasalueella ja graffitiseinien keskellä. Olin aiemmin kuvannut puolivuotiskuvia omasta tyttärestäni tätä Joutsen-taideteosseinää vasten, mutta sää oli liian kolea pidempään kuvaukseen. Joten nyt oli ihan pakko uusia visio herkän dramaattisesta kuvasta! Ja hyvä että saatiin ikuistettua, sillä juuri tällä viikolla tuo rakennus näyttävine taideteos-seinineen purettiin!

04

Tämä kuva on saanut osakseen monia huokauksia ja lirkutteluja 🙂 Kaksiviikkoisen vauvan vanhemmat olivat jo luovuttamassa yli-innokkaan koiran kanssa, mutta halusin ehdottomasti käyttää tilaisuuden hyväksi kun vauva saatiin sikeään uneen ja perheen vahtikoira oli niin sympaattisen valppaana. No mitä siihen tarvittiin? Palanen juustoa (no okei, ainakin kahdeksan palaa…) studion jääkaapista vauvan selkään 🙂

05

Kauniit hääkuvat eivät katso vuodenaikaa! Joskus karu ja pelkistetty ympäristö toimii hienona kontrastina romanttiselle päivälle. Mirkan ja Juuson kanssa kuvasimme monipuolisen setin eri paikoissa huhtikuun alun koleassa säässä – tämä otos oli oma lempparini!

06

Upea morsian ja upea kuva – vai mitä?! Hääpari halusi tunnelmallisia kuvia studiolla. Päivän agendana oli näyteikkuna-kuvien uusiminen heti hääkuvauksen jälkeen, mutta päätin ottaa varaslähdön kun sain idean Riinan kauniisti laskeutuvasta hääpuvusta: kuvat pois ikkunalta, verhot auki ja luonnonvaloa sisään! Vastavalo kruunasi kuvan häikäisevän kauniista morsiamesta – kuva pääsi muuten finaaliin Vuoden hääkuva -kilpailun Morsian-sarjassa!

07

Tätä pienokaista sain kuvata ensimmäisen kerran äitinsä vatsassa. Muutaman viikon jälkeen newborn-kuvauksessa poitsu nukkui sikeästi. Satukirja-teema oli oma ennalta suunniteltu idea, ja kuvaajan rillien lainaus hetken mielijohde 🙂

08

Aina ei voi voittaa 🙁 Näin käy, kun on yksi tikkari ja kaksi mallia….noh, syötiinhän sitä tikkaria myös hymyssä suin ja sopuisasti, tästä todisteena n.50 iloista otosta joista yksi päätyi galleriaan http://www.kaaresmaa.fi/galleria/lapsikuvaus/ Hauska sisaruskuvaus-sessio, josta saatiin vauhdikkaita tilannekuvia.

09

Joskus yksinkertainen kuva välittää vahvan ja herkän viestin, ilman kasvonilmeitä. Vanhemmat halusivat kuvia vastasyntyneen jaloista tai käsistä. Kokeilin tällaista isä & poika -versiota. Usein vauvan kädet huitoo ja viuhtoo, mutta tämä pikkuinen puristi isän sormea rystyset valkoisina. Huoh…<3

10

Tämä kuvaus on painunut mieleeni monesta syystä: lempivuodenaikani, mahtava kuulas syyspäivä, kaunis rakastunut pari….sekä sohva josta sain pakkomielteisen idean kärrätä se miljööseen autossani, poistaen takapenkit studiolle säilöön. Pieni vaivannäkö kannatti, sillä yksi tämän kuvasarjan otoksista pääsi Vuoden hääkuva -kilpailun miljöö-sarjassa kymmenen parhaan kuvan joukkoon!

11

Yksi koko vuoden ikimuistoisimmista keikoista! Kuvasimme puolikkaan päivän hää- ja Trash the dress -kuvia Janikasta ja Antista. Parhaat päivänsä nähneitä sirkusautoja, kyyhkyjä (näiden kyyhkyläisten lisäksi oli semmosia ihan oikeita valkoisia 😉 ), satumaista rouheaa miljöötä….ja sitten tämä ihanainen vastanainut pari, joka jaksoi tämän paikan jälkeen vielä iltamyöhään asti poseerata rantakalliolla, pyöriä hiekassa ja uida meressä hääpuku päällä auringonlaskussa (kyllä!). Lisää tällaisia päiviä ja ihmisiä!!

12

Jatkoa edelliselle: elokuisen illan peilityyni meri ja auringon viimeiset säteet kruunasivat mahtavan Trash the dress -kuvauspäivän.

13

Tämä tyytyväinen tuhisija on jäänyt mieleeni lepytettyään kuvaajan totaalisesti: päivä alkoi lievällä stressillä, kun takana oli usean tunnin hääkuvaus kylmässä säässä, kameran rikkoutuminen sekä hirrrrrrveä lomalle-lähtö-kiire-paniikki seuraavana päivänä. Sitten eteeni ilmestyy tämä pariviikkoinen suloisuuden perikuva, joka uinuu tyytyväisenä monta tuntia ja taipuu kuvaajan käsissä kuin muovailuvaha. Jep. Voitte arvata että huolet unohtui!!

14

Kun tuore ylioppilas muuttaa Turkuun, niin viedään se heti muuttoautolla saapuessaan (päivä ennen opintojen alkamista) pienelle Turku-sightseeingille! Toiveena oli rouhea miljöö, joten sataman ja Kakolanmäen ympäristöstä löysimme upeita taustoja kauniille kuville, sunnuntai-illan auringonvalossa. Tuli itsellekin vaikeus valita useista hienoista kuvista, tämä ex-tempore otos oli yksi suosikeista.

15

Kuvasimme hääpotretteja Ruissalon metsissä, mutta kunnon sadekuuro pakotti siirtymään muualle. Muistin tämän kauniisti patinoituneen rakennuksen Turun keskustasta, joka oli myös matkan varrella kirkolle siirryttäessä. Joten sateenvarjot hääparille sekä kameran ylle, ja jatkamaan kuvausseikkailua!

Jokainen kuvaussessio on ainutkertainen, ja usein ne mieleenpainuvimmat otokset syntyvät intuition varassa. Jo nyt sormet syyhyää päästä plokkaamaan uutta kuvasatoa, kun mietin mitä hauskaa 2016 tuo vielä tullessaan…

3 Comments TOP15 of ´15

 1. maria helmikuu 26, 2016 at 18:52

  Ihania kuvia. Kuvista huokuu pysäytetty aika. Säästetty hetki ♡

  Reply
  1. Mikko helmikuu 28, 2016 at 20:59

   Kiitos Maria 🙂

   Reply
 2. Janika maaliskuu 23, 2016 at 14:01

  <3 onnenkyyneleet!

  Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *